top of page
—Pngtree—line-art-with-green-color-and-abstract-shapes-type-9_6306022.png
Caută

Bolile. De ce ne imbolnavim?

Actualizată în: 27 ian.

Atunci cand un om se vindeca de o boala "incurabila" sau cand doctorii ii dau foarte mici sanse de supravietuire insa el supravietuieste, majoritatea oamenilor spun " Ah, a fost o minune". Poate ca sunt posibile si minuni, dar cei mai multi care se vindeca sunt pentru ca si-au inteles ranile, au avut curajul sa mearga in profunzimea lor, sa se inteleaga mai bine.


O boala vine intotdeauna cu o lectie si cu o "trezire".

Daca stam prea mult in emotii distructive cum ar fi frica, tristete, ura, vinovatie sau in prea mult stres atunci ne imbolnavim.

Daca nu suntem capabili sa ne intelegem si sa ne traim in mod ecologic emotiile atunci ne imbolnavim.

Daca tinem in noi toate aceste emotii negative, uram, nu acceptam oamenii si lucrurile asa cum sunt, atunci ne imbolnavim.

De exemplu copii se imbolnavesc pentru ca preiau emotiile parintilor, copii pana in 5 ani sunt foarte conectati cu parintii lor. Cei care se nasc deja bolnavi, aceia vin sa le dea o lectie de acceptare parintilor sau poate ei insisi ca suflete au de facut plati carmice sau au de invatat ceva.

Bolile nu sunt intamplari, nu vin din exterior si nu ni le da nimeni.

Cand ai o boala intotdeuna uite-te in interiorul tau, analizeaza viata ta. Vezi ce simti, ce emotii sunt acolo nevazute care necesita vindecate? Ce ai nevoie sa accepti? Care este stilul tau de viata, iti acorzi atentie sau esti in continua alergatura si nu ai timp de nimic?

Intr-adevar de multe ori ne este greu sa intelegem ce ne doare sau ne este greu sa ne uitam in interior si atunci este bine sa apelam la specialisti, cum ar fi psihologi sau terapeuti. Deasemenea cartile " Marele dictionar al Bolilor si Afectiunilor" de Jacques Martel si "Cauzele spirituale ale bolilor" de S.N. Lazarev sunt foarte ajutatoare pentru indentificarea cauzelor subtile ale imbolnavirii, pentru corelarea bolii cu emotia.

Noi suntem formati din corp, suflet, spirit, asa ca.. mereu in acest proces de vindecare este imperios de necesar sa le abordam pe toate. Este bine sa fii deschis si sa iti doresti sa te intelegi pe tine ca om.


Tu cum vezi bolile? Ca pe o povara venita din exteriorul tau? Ca pe un ghinion?

Lasa in comentarii o parere 👇 ♥️.

—Pngtree—collection of natural leaves line_5341148_edited.png