top of page
—Pngtree—line-art-with-green-color-and-abstract-shapes-type-9_6306022.png
Caută

Despre ganduri si cat de mult ne influenteaza viata.

Fiecare om isi formeaza un anumit tip de gandire, in functie de mediu, de ceea ce a vazut la parinti si ceea ce a trait in copilarie.

Gandurile ne influenteaza in proportie de 95% viata noastra. Ceea ce rulam in cap zi de zi ne creeaza realitatea, pentru ca aceste ganduri sunt energie si tot odata noi actionam si reactionam bazat pe ceea ce gandim.Gandurile influenteaza sanatatea noastra. In momentul in care tu suferi in gandurile tale permanent atunci aduci boala si suferinta in corpul tau. Poti sa mananci sanatos, poti sa faci sport, insa din moment ce gandurile tale sunt pline de frici, frustrari, neincredere, nimic din toate acestea nu te vor ajuta. Deasemenea ele influenteaza modul in care noi cream lucruri, modul in care noi ne prezentam in societate, modul in care traim zi de zi.


In proportie de 95% viata noastra este influentata de ganduri.

Aceste ganduri eu le-am incadrat in 3 mari categorii:

  1. Gandurile negative

  2. Gandurile pozitive

  3. Lipsa gandurilor


GANDURILE NEGATIVE sunt cele care ne saboteaza, nu ne lasa sa cream nimic constructiv, ba din contra distrug si ajung sa ne distruga chiar si pe noi. De ce avem aceste ganduri? Ele pot exista ca un sistem de aparare la ceva negativ ce ni s-a intamplat sau sunt bazate pe anumite experiente mai putin placute din viata noastra. De asemenea ele apar cand ne stresam prea mult pe un subiect, in engleza se numeste "overthinking", ne facem prea multe griji / ganduri pe un subiect care nu il cunoastem sau pe ceva necunoscut care urmeaza sa se intample, mai ales ca noi oamenii avem aceasta frica de necunoscut.


GANDURILE POZITIVE sunt cele care construiesc, care ne ajuta sa fim sanatosi, increzatori, plini de viata, curiosi, ajutandu-ne sa cream o viata implinita. Aceste ganduri le avem cand suntem conectati la sursa divina, cand am avut experiente de viata frumoase si ne-am simtit in siguranta, mai ales in copilarie.

Cand avem ganduri de binecuvantare, de bunatate, de sanatate atunci totul in jurul nostru este mai frumos, iar viata noastra este bazata preponderent pe aceste ganduri.


LIPSA GANDURILOR, ei bine foarte putini oameni au experimentat lipsa gandurilor si au inteles natura mintii lor cu adevarat. Pentru a-ti linisti mintea de ganduri necesita un proces lung de observare si de focalizare, de aceea exista meditatia, iar meditatia nu inseamna oprirea gandurilor cu forta si negarea existentei lor. Meditatia este o practica care ajuta la linistirea gandurilor si te duce sa simti o pace si un extaz profund.


Un exercitiu pe care poti sa il faci constant este sa observi ce ganduri ai preponderent. Observa-ti gandurile cum vin si pleaca, fi constient de ele si vezi de unde vine urmatorul gand, pe cand astepti urmatorul gand sa apara ai sa observi un spatiu, o liniste intre ele.

Un alt exercitiu benefic pentru linistirea mintii este sa inchizi ochii si sa te focusezi pe un punct de lumina, un cerc, un patrat sau orice forma iti vine tie mai usor, focusandu-te pe aceasta forma imaginara cu ochii inchisi poti de asemenea sa iti urmaresti si respiratia, pentru mai multa prezenta. Orice gand vine in acest timp, lasa-l sa plece si revin-o la focusul tau de fiecare data.


Totusi este bine de stiut ca acele ganduri negative care le avem nu trebuie negate, este bine sa le intelegem, sa descoperim sursa lor si sa vedem cum putem in timp sa le transformam frumos si ecologic. De exemplu daca ai multe ganduri de frica si nesiguranta vezi de unde vin acestea, ce experienta ai avut care le-a declansat, iar apoi poti sa incepi cu observarea lor si poti introduce constient afirmatii pozitive in gandurile tale cum ar fi "Eu sunt mereu in siguranta", "Eu sunt protejat / protejata divin" etc, poti sa iti faci afirmatiile tale personale cu propriile cuvinte pe care sa le crezi si sa le simti. Asemenea afirmatii te fac mai increzator si iti pot schimba gandirea in una preponderent constructiva, iar viata se schimba odata cu gandirea ta!Tu ce ganduri ai? Cum si ce fel de realitate iti creaza gandurile tale? ✨ lasa in comentarii 👇
—Pngtree—collection of natural leaves line_5341148_edited.png