top of page
—Pngtree—line-art-with-green-color-and-abstract-shapes-type-9_6306022.png
Caută

Informatiile. Ce sa cred si ce nu? Ce este adevarat si ce nu?

Suntem bombardati de informatii din toate directiile, astazi mai mult ca oricand avem acces la informatii atat de usor si de rapid. Internetul, televizorul,carti peste carti, toate acestea ne ofera posibilitatea sa vedem si sa citim lucruri pe care poate nici nu ni le-am imaginat vreodata ca ar fi posibile.
Si totusi! Eu m-am intrebat de multe ori "care este informatia pe care sa o cred si care nu?".

Punandu-mi aceasta intrebare am ajuns la concluzia ca cea mai buna metoda de a filtra informatia este sa simti si sa vezi cat de mult rezonezi cu ea, sa o treci prin sistemul tau de gandire, si daca este posibil... sa o cercetezi si sa o aplici in viata de zi cu zi.

Sa zicem ca ai vazut sau ai citit undeva ca atunci cand ai o gandire preponderent negativa atragi lucrurile negative in viata ta, ei bine poate nu este necesar sa crezi din prima aceasta informatie, insa poti sa observi in viata ta ce se intampla cand gandesti sau faci lucruri negative, sau sa vezi chiar in viata altora....ca de exemplu apropiatii tai care au o astfel de gandire, ce se intampla in viata lor? sunt ei fericiti? sau ei cred ca sunt niste ghinionisti si au numai probleme?


NU crede tot ce vezi si auzi. Pune-ti intrebari. Observa.

Acuma poate vii si ma intrebi - ok, dar ce facem cu informatiile pe care nu avem acces sa le "verificam" sau sa le aplicam in viata noastra? Ca de expmplu auzi la stiri sau vezi pe social media ca cineva din America a vazut doi sori pe cer, unul rasarea dintr-o parte si unul apunea in cealalta.....(chiar am vazut stirea asta :)) ). In accest caz eu cred ca poti lua informatia ca atare, daca vrei sa o accepti ca fiind adevarata e ok, daca nu, e tot la fel de ok. Dar poate este o informatie care nici macar nu iti serveste practic in viata de zi cu zi.


Deasemenea este foarte benefic sa triem sursele de la care ne imformam. Dupa parerea mea stirile nu sunt cea mai buna sursa, in special ca ne umple capul cu lucruri negative care nu ne vor ajuta pe termen lung.


In concluzie, informatiile care vin spre tine, triazale si alege sa aplici si sa vezi in viata ta proprie si persoanala ceea ce functioneaza si ce nu.


Noi de multe ori traim prin ceilalti si luam de-a gata tot ce zic ceilalti si astfel uitam sa ne traim propria viata. Este foarte bine sa avem cunoastere si sa ne informam pesntru ca astfel evoluam mai mult, insa nu uita ca toata aceasta cunoastere sa o aplici in viata ta si sa vezi ce se intampla. Alege cateva surse cu care rezonezi mai mult si urmareste-le pe acelea, iar la un anumit interval de timp poti sa le mai schimbi ..ca astfel sa ai si o alta perspectiva 😊.


Tu cum iti alegi sursa de informatie? Preferi internetul? Televizorul? Cartile? Seminariile? Webinariile? Lasa in comentarii experienta ta👇


—Pngtree—collection of natural leaves line_5341148_edited.png