top of page
—Pngtree—line-art-with-green-color-and-abstract-shapes-type-9_6306022.png
Caută

Oare pot fi fericit vreodata? Ce inseamna a fi fericit?

Actualizată în: 12 nov. 2022


"FERICIREA este o stare de multumire, satisfactie, placere, bucurie, incatare, veselie, beatitudine, exaltare, entuziasm." (dex)


In primul rand daca ai reusit sa lasi deoparte tot "bagajul" pe care il cari dupa tine, te poti considera un om fericit. Ce inseamna acest "bagaj"? Gandeste-te cu ce vii din familia ta, din neamul tau? Ai traume, ai suferinte? Cat de mult reusesti sa te bucuri pentru simplul fapt ca esti TU asa cum esti, unic si diferit? Cat de mult te bucuri ca te-ai nascut in familia in care te-ai nascut?
De ce pun toate aceste intrebari? Pentru ca de-acolo incepe viata ta, de-acolo incep limitarile si conceptiile tale, de-acolo de unde te-ai nascut. Primii ani din viata unui copil sunt cei mai importati pentru ca acolo isi face prima impresie despre viata si acolo se formeaza ca adult. Noi preluam cam tot programul din familia noastra si este important sa constientizam ceea ce am preluat.

Majoritatea provenim din familii disfunctionale cu anumite grade de suferinte. Insa vestea buna este ca odata ce ai constientizat acest lucru si l-ai acceptat, poti spune ca este un prim pas catre a fi fericit.


Pentru a fi un om fericit si impacat cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru tine este acceptarea.

Sa accepti din suflet totul asa cum este, in special ceea ce nu mai poti schimba. Si acceptarea merge mana in mana cu iubirea, nu vei putea accepta ceva fara sa simti iubire pentru acea situatie sau acel om. Cand ai iubire si compasiune in suflet automat ai si acceptare si intelegere, intelegerea ca asa a trebuit sa se intample ca tu sa inveti ceva sau ca ceilalti sa invete ceva, pentru evolutia ta si a celor din jur.

Urmatorul pas sunt asteptarile.

Ce asteptari ai si de la cine? Incearca sa dai drumul tuturor asteptarilor, da-le la oparte pentru ca nimeni nu iti este dator cu nimic, nici familia ta, nici prietenii tai, nici oamenii apropiati dar nici cei departati. NIMENI NU ITI ESTE DATOR!

Cand ai asteptari risti sa lasi loc pentru dezamagiri si tristeti. Fiecare este responsabil pentru atitudinea sa si fiecare este responsabil daca este afectat de circumstantele exterioare, aici sa nu se inteleaga faptul ca spre exemplu daca ti-a murit cineva drag nu ai voie sa suferi sau sa fi trist, acesta este un lucru normal si omenesc pe care trebuie sa il traiesti ecologic, este absolut imperios sa simti aceasta traire si cere sprijin si ajutor la nevoie.


Da drumul tuturor asteptarilor!

Fa un mic exercitiu acum in acest moment. Respira profund, stai linsitit, inchide ochii si imagineaza-ti cum toate asteptarile dispar, asteptari materiale, asteptari de la oameni, asteptari de orice natura. Dupa ce ele au disparut, tu cu ce ai mai ramas?

Iar apoi fericirea nu este ceva dupa care sa alergi toata viata.

Multi oameni isi spun " daca voi avea masina si casa cutare voi fi fericit", sau "daca voi avea relatia perfecta voi fi fericit", sau astepta ca alti oameni sau anumite circumstante sa ii faca fericiti. Dupa fericire nu trebuie sa alergi continuu. A fi fericit si intr-o stare de extaz este o alegere care o poti face acum in acest moment.


TU in acest moment poti sa alegi sa fii fericit pur si simplu.

Inca un exercitiu pe care il poti face este sa scrii o lista cu lucrurile marunte care te fac fericit si pentru care poti fi recunoscator. Si observa copiii, ei au o stare naturala de fericire si se bucura la cele mai mici lucruri. Sa fi impacat si multumit nu ai nevoie de lucruri mari sau de nu stiu ce circumstante....fericirea este si atat.Daca ar fi sa alcatuiesc o lista cu " pasii spre fericire" cam asa ar arata 🙂

  1. Acceptarea ( accepta tot ceea ce nu poti schimba si controla in viata ta )

  2. Acceptare = Iubire (umple-ti sufletul cu iubire pentru aceasta viata,aceasta creatie divina )

  3. Da drumul asteptarilor ( nu astepta nimic de la nimeni )

  4. Alege fericirea acum in acest moment!

Tu cat de des alegi sa fii fericit?

—Pngtree—collection of natural leaves line_5341148_edited.png